SIMONA projektévzáró találkozó Budapesten
2019. augusztus 8., csütörtök, 12:18

2019. július 9-10-én került sor a DTP2-093-2.1 – SIMONA projekt elmúlt évét záró, áttekintő megbeszélésre, melynek a Budapesti Műszaki Egyetem Vízépítési és Vízgazdálkodási Tanszéke adott otthont. Az eseményen a projektben résztvevő 12 ország kutatói működtek közre.

Az „Üledékminőségi információs, monitorozási és értékelési rendszer nemzetközi együttműködés elősegítésére a közös Duna-menti vízkezelési gyakorlat érdekében” című (DTP2-093-2.1 – SIMONA) projektünk első évének zárásaképpen 2019. július 9-10-én a projekt minden munkacsomagjának vezetői bemutatták ez eddigi munka eredményeit, majd a projektvezetőkkel közösen megtervezésében és megvitatták a jövőbeli projektfeladatokat. Azok a partnerek, akik nem tudnak személyesen részt venni az ülésen, internetes videócsatlakozás útján kapcsolódtak be az ülés munkájába. Az eseményen intézetünket igazgatónk, Dr. Székács András, valamint két osztályvezetőnk, Dr. Mörtl Mária és Dr. Takács Eszter képviselte. A 2019 őszén induló szakaszt az Agrár-környezettudományi Kutatóintézet vezeti, melynek keretében a kialakított rendszer értékelése, valamint a szükséges informatikai háttér kiépítése zajlik majd.

A SIMONA projektről további információk elérhetők a projekt honlapján: http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/simona

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.