Intézetünk részvétele a trAEce nemzetközi Erasmus+ projektben
2020. szeptember 1., kedd, 09:01

Intézetünk részt vesz a „trAEce – Agroökológiai szakképzés gazdálkodóknak” című (2019-1-HU01-KA202-060895), hároméves projekt fókuszcsoportjában, melynek első találkozóját 2020. augusztus 31-én tartottuk a Zsámboki Biokertben.

Cseh, osztrák, portugál és erdélyi partnerekkel együttműködve a konzorciumvezető Diverzitás Alapítvány és a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ agroökológia témakörben szakképzési program, tananyag és módszertani útmutató kidolgozására vállalkozott annak elősegítésére, hogy a mezőgazdasági gazdálkodók termelési gyakorlata agroökológiai szemléletű irányba mozdulhasson el.

A fókuszcsoport első találkozóján ismertetőt hallottunk arról az átfogó helyzetfeltárásról, amelyet a projekt a partnerországokban – így Magyarországon is – elkészített az agroökológia gazdálkodási, szakpolitikai és képzési területeire vonatkozóan; a hazai gazdálkodókkal és más ágazati szereplőkkel készített. A további munka hat tervezett modul keretében folytatódik: (1) az agroökológiai szemléletformálás; (2) a permakultúrás gazdaságtervezés; (3) a gazdaságfejlesztés és üzleti tervezés; (4) a hozzáadottérték-teremtés és a helyi értékesítési csatornák fejlesztése; (5) az agroökológia gyakorlati alkalmazása; valamint (6) társadalmi előnyeinek kiterjesztése.

A trAEce projektről bővebb információ elérhető a projekt honlapján (www.traece.eu).

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.