Hírek

 • 2019. június 6., csütörtök, 12:53

  Agroökológia: chilei kutatók látogatása intézetünkben

  Chilei kutatók tettek kétnapos látogatást intézetünkben június 4-5-én, európai szakmai körútjuk állomásaként.

 • 2019. április 5., péntek, 11:08

  Növényvédelmi szakmai nap a NAIK MGI-ben – Tanácskozás a „ProjectLife” nemzetközi projekt résztvevőivel

  A NAIK AKK közreműködésével zajló Erasmus+ „ProtectLife” nemzetközi projekt negyedik konzorciumi találkozójára került sor Budapesten és Gödöllőn április 2-3-án.

 • 2019. január 23., szerda, 09:48

  Sajtóbeszámolók a NAIK konzorciumvezetésével működő Aquafluosense NVKP projektről

  Több sajtóhír is beszámolt a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ által (NAIK) koordinált, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által az NKFI Alapból támogatott, „Komplex vízminősítést in situ megvalósító, közvetlen és immunfluoreszcencián, valamint optikai és lézeres plazma-színképelemzésen alapuló, moduláris, érzékelő- és műszercsalád kifejlesztése, továbbá az alkalmazási területek kutatása” című (NVKP_16-1-2016-0049) kutatási-fejlesztési projektről.

 • 2018. december 5., szerda, 09:18

  Szakcikkünk a Scientific Reports folyóiratban

  Az MTA Energiatudományi Kutatóközpont Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Kutatóintézete és a NAIK AKK együttműködésében azonosítottuk egy gyomirtószer-hatóanyag (glyphosate) sejtletapadásra gyakorolt biokémiai hatását.

 • 2018. október 12., péntek, 14:23

  Szakmai előadásunk a NATO Információs Napon Budapesten

  2018. október 11-én Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika részlegén zajlott az Észak-Atlanti Szerződés Szervezete (NATO) „Új biztonsági kihívások” részlegének „Tudomány a Békéért és a Biztonságért” (Science for Peace and Security, SPS) programjának információs napja.

 • 2018. október 12., péntek, 14:20

  A SIMONA projekt indító konzorciális ülése

  2018. szeptember 18-19-én sikeresen került sor az „Üledékminőségi információs, monitorozási és értékelési rendszer nemzetközi együttműködés elősegítésére a közös Duna-menti vízkezelési gyakorlat érdekében” című (DTP2-093-2.1 – SIMONA), 12 országból 17 konzorciumi partner és 12 stratégiai társpartner intézmény közreműködésével zajló konzorciális projekt indító konzorciális ülése.

 • 2018. október 12., péntek, 09:11

  Világszínvonalú környezettudományi kutatások intézetünkben

  Interjú Székács Andrással, az Agrár-környezettudományi Kutatóintézetet igazgatójával a Magyar Mezőgazdaság című szaklapban.

  A Magyar Mezőgazdaság folyóirat intézetünket bemutató tavalyi szakcikkét követően újabb ismertetőnek adott helyet. Az interjú összefoglalja az intézet hét jelenlegi kutatási projektjében elért eredményeket.

 • 2018. szeptember 24., hétfő, 08:53

  Intézetünk részvétele az I. Agrár-Horgászkupa és Családi Nap rendezvényen

  I. Agrár-Horgászkupa és Családi Nap a NAIK Halászati Kutatóintézetében

  A NAIK Agrár- környezettudományi Kutatóintézetének lelkes csapata nagy örömmel vett részt az idei évben első alkalommal, 2018. szeptember 22-én megrendezésre került I. Agrár- Horgász Kupa és Családi Napon. A rendezvény szervezője a NAIK szarvasi székhelyű Halászati Kutatóintézete volt.

 • 2018. szeptember 14., péntek, 08:46

  A korszerű, környezetkímélő növényvédelmi technológiák áttekintése Bukarestben

  A NAIK AKK közreműködésével zajló Erasmus+ „ProtectLife” nemzetközi projekt harmadik konzorciumi találkozójára került sor Bukarestben.

 • 2018. július 31., kedd, 10:34

  Publikáció a rangos Journal of Hazardous Materials folyóiratban

  A NAIK AKK és az MTA Energiatudományi Kutatóközpont Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Kutatóintézetének együttműködésében jelölésmentes optikai bioszenzort fejlesztettek a biológiai szervezetek számára idegen anyagok (xenobiotikumok) sejttoxicitásának kimutatására.